• Avoin kulttuuridata -verkkokurssi

  • Back

opaskurssikuva

 

Avoin kulttuuridata -mestarikurssi on suomalaisille muisti- ja kulttuuriorganisaatioille suunnattu verkkokurssi. Itsenäisesti käytävissä oleva kurssi opastaa organisaatioita datan ja sisältöjen sekä toimintatapojen avaamisessa. Kurssi varustaa osallistujat avoimuuteen liittyvillä perustiedoilla ja taidoilla. Se opastaa konkreettisesti datan ja sisältöjen avaamisen prosessissa aina avattavan aineiston valinnasta sen jatkohyödyntämiseen asti.

Verkkokurssi pohjautuu keväällä 2014 Open Knowledge Finlandin yhteistyössä Aalto-yliopiston, Aalto Media Factoryn ja Suomen Lontoon instituutin kanssa järjestämään Avoin kulttuuridata -mestarikurssiin. Materiaalia on lisäksi kerätty ympäri Suomen järjestetyistä AvoinGLAM-työpajoista ja kulttuuriaineistojen avaamisen kokemuksista sekä kotimaisista ja kansainvälisistä opetusmateriaaleista.

Kurssi on käytävissä läpi itsenäisesti omaan tahtiin, mutta sitä täydentämään voidaan tilauksesta järjestää lähiopetuspäiviä avoimeen kulttuuriin ja dataan perehtyneiden ammattilaisten ohjaamina. Lue lisää.

Kurssi on julkaistu CC BY-SA 4.0 -lisenssillä eli sitä saa hyödyntää, muokata ja jakaa eteenpäin, kunhan mainitsee alkuperäisen lähteen.

Lisätietoja: Laura Sillanpää, laura.sillanpaa[a]okf.fi.