• Kohti avointa kulttuuria -opas

  • Back

Kohti avointa kulttuuria -opasKohti avointa kulttuuria -opas on johdatus avoimeen kulttuuriin sekä siihen miten muisti- ja kulttuuriorganisaatiot voivat avata aineistojaan laajemmalle yleisölle. Opas kuljettaa lukijan kohti avoimempaa toimintakulttuuria ja yhteisesti jaettua kulttuuriperintöä. Se on tarkoitettu ennen kaikkea aineistojensa avaamista pohtivien muisti- ja kulttuuriorganisaatioiden tueksi sekä kutsuksi kerätä hyviä esimerkkejä ja tapoja vahvistaa ihmisten osallisuutta yhteiseen kulttuuriperimään.

Oppaan sisältö on syntynyt useissa ympäri Suomen pidetyissä AvoinGLAM-työpajoissa ja -tapahtumissa. Se hyödyntää myös kansainvälisiä avoimeen kulttuuriin ja dataan liittyviä opetusmateriaaleja sekä Open Knowledge Finlandin keväällä 2014 järjestetämän Avoin kulttuuridata -mestarikurssin aineistoa ja kokemuksia.

Seesam aukene – arkistojen aarteet kuuluvat kaikille!

Oppaan on kirjoittaneet Sanna Marttila ja Laura Sillanpää. Ulkoasusta ja kuvituksen on tehnyt Neea Laakso. Opas on julkaistu CC BY-SA 4.0 -lisenssillä.

Oppaa digitaalinen versio oppaasta on saatavilla täältä. Painettuja oppaita voi tilata lähettämällä sähköpostia osoitteeseen avoinglam[a]gmail.com

Lisätietoja: Sanna Marttila, sanna.marttila[a]okf.fi