• Koulutustoiminta

  • Back

Yksi AvoinGLAMin tärkeimmistä tehtävistä on tukea kulttuuri- ja muistiorganisaatioita kulttuuridatan ja -sisältöjen avaamisessa sekä avoimien toimintatapojen ja -prosessien omaksumisessa. Tämän toteuttamiseksi AvoinGLAM tarjoaa konsultointia ja järjestää koulutustoimintaa.

Alueelliset työpajat

Tilauksesta järjestetään AvoinGLAM-työpajoja, joiden aikana pohditaan organisaatioiden avautumisen mahdollisuuksia ja haasteita sekä suunnitellaan konkreettisia askeleita kohti avoimempaa kulttuuria. Tavoitteena on lisäksi tuoda yhteen lähialueen kulttuuritoimijoita sekä lisätä organisaatioiden välistä kommunikaatiota, kokemusten vaihtoa ja uusien kumppanuuksien syntymistä.

Lue lisää pidetyistä työpajoista ja niiden annista blogissa.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä avoinglam[a]gmail.com.

Koulutus

Keväällä 2014 järjestettiin Avoin kulttuuridata -mestarikurssi, joka koulutti yli 20 kulttuuri- ja muistiorganisaatiota kulttuuridatan ja -sisältöjen avaamisessa. Kurssimateriaaleista koottiin Avoin kulttuuridata -verkkokurssi, joka on vapaasti kenen tahansa hyödynnettävissä ja omalla tahdilla läpikäytävissä. Kurssimateriaali kattaa kulttuurianeistojen avaamisen prosessin aina avattavan aineiston valinnasta sen jatkohyödyntämiseen asti. Lue lisää.

Oletko epävarma, mitä tarvitset? Ota rohkeasti sähköpostitse yhteyttä ja pohditaan yhdessä, miten voisimme olla parhaiten avuksi!