• Näin järjestät Hack4FI-hackathonin

  • Back

Hack4FI – Hack your heritage -hackathon saattaa suomalaiset avoimet kulttuuriaineistot hyötykäyttöön! Vuodesta 2015 järjestetty kulttuurihackathon kokoaa yhteen koodareita, designereita, muisti- ja kulttuuriorganisaatioita, taiteilijoita, graafisia suunnittelijoita sekä muita avoimesta kulttuurista kiinnostuneita luomaan vanhasta uutta.

Tapahtuman verkkosivut ja tietoa edellisvuosien hackathoneista löytyy osoitteesta http://hack4.fi

Hack4FI on Avoin GLAMin yhteisölähtöinen aloite, jonka konseptin on tarkoitus olla GLAM-yhteisön yhteinen ja sitä kautta minkä vain organisaation järjestettävissä. Toiveena ja tavoitteena olisi, että Hack4FI-kulttuurihackathonista tulisi Suomessa pitkä perinne, jota eri kulttuuri- ja muistiorganisaatiot pitäisivät yllä myös tulevina vuosina. Tässä ohjeet oman Hack4FI-hackathonin järjestämiseen.

Olemme tehneet tämän tueksi Trello-taulun, jossa on eriteltyinä Hack4FI-hackathonin järjestämisen kannalta tärkeimmät tehtävät sekä niiden aikataulutuksen. Voit kopioida Trello-taulun omaan käyttöösi ja alkaa muokkaamaan siitä versiota, joka sopii käyttötarkoituksiisi.

Olemme dokumentoineet myös aikaisempina vuosina käytettyjä tiedostoja, jotka voivat nopeuttaa toimeen tarttumista. Nämä löytyvät Google Drive -kansiosta: http://okf.fi/hack4fi-drive