• Kulttuuriperintöorganisaatiot digitaalisessa maailmassa -raportti

  • Back

AvoinGLAM-raportti-2015-kansilehti

Perässä luovijoita vai avoimuuden airueita? Suomalaiset kulttuuriperintöorganisaatiot digitaalisessa maailmassa -raportti esittelee suomalaisten muisti- ja kulttuuriorganisaatioiden avoimen digitaalisen kulttuurin ja osallistavan toiminnan tasoa.

Raportti perustuu joulukuussa 2014 toteutettuun kyselyyn Kulttuuriperintöorganisaatiot digitaalisessa maailmassa. Osana kansainvälistä OpenGLAM Benchmark -tutkimusta toteutettu kysely selvitti kokoelmien digitointiin, avoimeen dataan ja avoimiin sisältöihin, organisaatioiden väliseen yhteistyöhön sekä sosiaaliseen mediaan ja yleisöjen osallistamiseen liittyviä toimintatapoja ja asenteita.

Raportti on julkaistu CC BY-SA 4.0 -lisenssillä eli sitä saa jakaa ja muokata, kunhan ilmoittaa tekijän sekä jakaa johdannaistyöt samalla lisenssillä. Raportin on toimittanut AvoinGLAM-toiminnan koordinaattori Laura Sillanpää ja sen kirjoittamiseen ovat osallistuneet AvoinGLAM-työryhmän aktiiveista koostuvan kyselyn projektityöryhmän jäsenet.

Raportti on julkaistu digitaalisessa muodossa ja se on luettavissa ja ladattavissa täällä: AvoinGLAM-raportti 2015.

Raportin päättävässä kappaleessa ”Yhdessä yli esteiden? Askelmerkit kohti yhteistä avoimen kulttuurin toimintapolitiikkaa” on muotoiltu avoimen kulttuurin suositukset. Suositusten on tarkoitus toimia keskustelun käynnistäjinä ja niitä voi kommentoida täällä. Toivommekin aiheen tiimoilta vilkasta keskustelua!

Raportin päähuomioita esitellään alla olevassa esityksessä, joka on myös ladattavissa Slidesharesta.

Lisätietoja: laura.sillanpaa[a]okf.fi.