toiminta

AvoinGLAM järjestää monipuolisia tapahtumia eri yleisöille kuten muisti- ja kulttuuriorganisaatioille, taiteilijoille ja muotoilijoille, opettajille ja mediakasvattajille sekä koodareille. Järjestettävät tapahtumat ovat esimerkiksi keskustelutilaisuuksia, seminaareja, koulutusta, työpajoja sekä hackathoneja. Tavoitteena on ennen kaikkea tukea muisti- ja kulttuuriorganisaatioita aineistojen avaamisessa sekä edistää ja mahdollistaa avointen aineistojen hyödyntämistä eri tavoin. Tietoa tulevista ja menneistä tapahtumista löytyy AvoinGLAM-blogista. Mikäli sinulla on ehdotuksia tai toiveita tapahtumista tai muusta toiminnasta, lähetä postia osoitteeseen avoinglam[a]gmail.com.

Projektit

AvoinGLAM on avoimesta kulttuurista kiinnostuneiden ja sitä edistävien toimijoiden verkosto, mutta myös Open Knowledge Finlandin teemallinen työryhmä. Työryhmä on saanut vuosina 2013-2016 rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä kulttuuriaineistojen avaamisen ja avointen aineistojen hyötykäytön edistämiseksi. Lue lisää.

AvoinGLAM-työryhmä

AvoinGLAM-verkoston aktiiveista koostuva työryhmä kokoontuu useamman kerran vuodessa keskustelemaan avoimesta kulttuurista sekä suunnittelemaan työryhmän toimintaa. Kuka tahansa aiheesta kiinnostunut on tervetullut mukaan toimintaan! Lue lisää.

Koulutukset & työpajat

AvoinGLAM järjestää muisti- ja kulttuuriorganisaatioille työpajoja avoimien toimintatapojen pohtimiseksi sekä koulutuksia kulttuuriaineistojen avaamiseen liittyen. Koulutusta ja työpajoja järjestetään pyydettäessä. Lue lisää.