• AvoinGLAM uudistuu

  • Back
24.01.2021 by 

AvoinGLAM ottaa uutta vauhtia toimintaansa tuomalla Open Knowledge Finlandin, Creative Commons Suomen ja Wikimedia Suomen samaan pöytään edistämään kulttuuriperinnön avointa saatavuutta Suomessa.

Keskustelutilaisuudet

Helmikuussa käynnistyvät keskustelutilaisuudet, joissa esitellään projekteja, yhdistetään kotimaista ja kansainvälistä keskustelua ja ennenkaikkea pyritään saamaan yhdessä käyntiin uutta toimintaa avoimen kulttuurin alueella. Vuoroviikoin järjestettävien keskustelutilaisuuksien kieli on tapauskohtaisesti englanti tai suomi.

Vuoroviikoin järjestetään samaan kellonaikaan juttutuokioita, joissa vaihdetaan tuoreet kuulumiset muodollisesti tai epämuodollisesti tilanteesta riippuen.

Tavoitteitamme ovat

  1. Tuemme muistiorganisaatioita siirtymisessä avoimien digitaalisten ympäristöjen ja lisenssien hyödyntämiseen.
  2. Vaikutamme avoimen kulttuuriperinnön huomioimiseen kulttuuriperintöä koskevassa lainsäädännössä.
  3. Toteutamme projekteja, kampanjoita ja tapahtumia, jotka edistävät avoimien kulttuuriaineistojen julkaisemista, löydettävyyttä, uudelleenkäyttöä ja rikastamista.
  4. Vaikutamme omalla toiminnallamme avoimen ja yhdenvertaisen julkisen keskustelun ja historiankirjoituksen luomiseen.
  5. Tuemme kulttuurista ja kielellistä monimuotoisuutta toimimalla aliedustettujen kielten elvyttämiseksi, perinteisen tiedon (Traditional Knowledge) vastuulliseksi jakamiseksi ja tekemällä yhteistyötä eri kieliyhteisöjen kanssa.

Tutustu ideoihin ja suunnitelmiin!

Tule mukaan!

Leave your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *